Babaúszás kezdő csoportok

Babaúszás Kalovits módszer

A Kalovits-modellben egymásra épülő korosztályos rendszer van kialakítva, mely elsősorban a babák fejlődéslélektanát veszi figyelembe. A kisbabák legfontosabb szocializációs tényezője az állandóság és a napirend. 
 
Mivel pici babákkal foglalkozunk elsősorban – babauszodaként – a babák szocializációs igényének megfelelően, úgy alakítottuk ki modellünket, hogy a kisbabák biztonság, állandóság iránti igénye megfelelően legyen kielégítve. A babák számára – ameddig kicsik – nagyon fontos, hogy ugyanazok az arcok vegyék körül őt, ugyanazok a tevékenységek, lehetőség szerint, ugyanúgy kövessék egymást. Nyilván nem tragédia, ha vannak kisebb eltérések, azonban a gyermek idegrendszere rendkívüli ütemben fejlődik csecsemőkorában. A biztonság és kiszámíthatóság iránti igénye miatt – akkor tud az idegrendszere kiemelkedően fejlődni, ha ismerős környezet veszi őt körül.
 
Kezdő csoportban vannak babák, akik feszültté válnak ismeretlen helyen, így előfordulhat nyűgösség ha először jöttök, ami a második-harmadik alkalommal már elmúlik és gyors tempóban kibontakozik gyermeked valódi személyisége és együttműködése Veled.
 
Fontos a babák számára, hogy ugyanabban az időpontban, ugyanazokkal a babákkal, ugyanazokkal a mozdulatsorokkal találkozzon. Az ismeretlen, számára furcsa dolgokat, sokkal könnyebb átélni, ha vannak ismerős arcok a baba körül.
Az emberi idegrendszer úgy fejlődött ki, hogy egy másik emberi arcot gyakorlatilag 1 mp alatt felismerünk. A babák automatikusan egymás arcát monitorozzák a foglalkozás közben, amikor egymás felé fordítják őket. Szocializációs igényének az segít a legjobban, ha ismerős arcokkal van körülvéve.
 
Ezért alakítottuk ki korosztályos, egymásra épülő kurzusainkat, melyben fix helyed van ha bérletet veszel. Foglalkozásaink egymásra épülnek, a babák életkorának megfelelő úszás szintekkel, mozgással, játékkal, énekkel és  gyakorlatokkal ismertetjük meg a kicsiket, ezáltal segítve a fejlődésüket.

Induló kezdő csoportok

Kezdő csoport
(3-6 hó)

Kezdő csoportunkba jellemzően olyan anyukák és kisbabák vannak, akik még nem voltak babaúszáson, vagy nem fejeztek be egy tanfolyamot sem és a gyermek először találkozik a vizi közeggel.

Becsatlakozós csoport
(6+ hó)

Becsatlakozós csoportjainkban olyan anyukák és kisbabák vannak, akik már a kezdő csoportot végigjárták és idősebbek 6 hónapos kornál.

Úszás előkészítő
(4 év+)

3,5-4 éves kortól a gyerekek már úszás előkészítő szakaszba lépnek. Nálunk az előkészítőn a szülő is részt vesz, így ez egy közös program a számotokra.

Úszós csoport
(6év+)

6 éves kortól a gyerekek úszást tanulnak foglalkozásvezetőinktől. Ebben a csoportban már önállóan, szülő nélkül mennek a medencébe.

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Babaúszás - Családbarát uszoda - logó

Családbarát Babauszoda

Helyszínünk

© 2018 Minden jog fenntartva. babauszas.hu

Gyors bejelentkezés babaúszás kezdőcsoportokra

Ha csak egy pár perced van, de szeretnél bejelentkezni hozzánk mielőtt elfelejted, töltsd ki az alábbi űrlapot!