Babamasszázs

Babamasszázs a babaúszás előtt

Ténylegesen masszírozunk egy kisbabát? Mire figyeljünk, mi az ami a legfontosabb a masszázs közben.

A baba masszírozása a gyakorlatban

A babamasszázs és -torna másképp értendő, mint nálunk, felnőtteknél. A babáknál valójában ez csak nagyon gyengéd simogatást, óvatos dörzsölgetést jelent. Ennek a tevékenységnek a célja, hogy a baba vérkeringését serkentsük, valamint a babát felkészítsük a következő fürdésre és közös játékokra.

A masszírozásra és tornára is szánjunk annyi időt, amennyit a baba elfogad, ne sajnáljuk ezeket a perceket a hancúrozásra.

Babamasszázs lépései

Miután megteremtettük a feltételeket a babánkkal való közös foglalkozáshoz, vetkőztessük le a kicsit és mosolyogva, halkan, mondjuk el neki, hogy mi fog következni.

  1. Simogassuk meg a buksiját, finoman, gyengéden majd dörgöljük át a vállait is.
  2. Vegyük kezünkbe az egyik kezecskéjét, simítsuk át a tenyerét, körbe-körbe, közben elmondhatjuk a Kerekecske-gombocska mondókát is.
  3. Mivel a masszírozás a szív irányába történik, a csuklójától a könyöke, válla felé haladva dörzsölgessük óvatosan.
  4. A babapocakot csak rendkívül finoman körkörösen, az óramutató járásának megfelelően illik simogani, de a lábacskákat lehet jobban masszírozni.
  5. A babáknál a talp masszázsa nem ajánlott, hiszen az apró babatalpon a reflexzónák még túl közel vannak egymáshoz. Ezután fordítsuk meg a babát, fektessük a hasára és a hátát, popsiját masszírozzuk.

Bőrkontaktus

A baba simogatásában, felkészítésében az a jó, hogy ezt a tevékenységet végezhetjük együtt apával és a többi tesóval is, ha betartatunk velük pár alapvető szabályt. A bőrkontaktus nagyon fontos a pici számára, így érzékeli elsődlegesen a világot, így az apa és a tesók érintése is fontos a számára.

A kisbaba természeténél fogva az érintésből érzékel a legtöbbet, tehát ha minél jobban meg akarjuk ismerni a gyermekünket, ennek a legjobb módja az ölelés, simogatás, összebújás. Ugyanígy a testvérek bevonásával, a közelség megteremti az összetartozás érzését.

Nyilvánvaló, hogy pár hetes korban csak azokat a mozdulatokat végezhetjük, amelyeket a gyermek életkori sajátossági megengednek.

Gyere el hozzánk a Kalovits Babausziba és less el tippeket, trükköket a többi szülőtől! Nézd meg babaúszás kezdőcsoportjainkat és válassz egy neked időben megfelelő csoportot! Bejelentkezni az űrlap kitöltésével tudsz.

Forrás: Kalovits István – A legfőbb jóság

Babaúszás - Családbarát uszoda - logó

Családbarát Babauszoda

Helyszínünk

© 2018 Minden jog fenntartva. babauszas.hu

Gyors bejelentkezés babaúszás kezdőcsoportokra

Ha csak egy pár perced van, de szeretnél bejelentkezni hozzánk mielőtt elfelejted, töltsd ki az alábbi űrlapot!